O scrisoare de dragoste pentru femei si corpurile lor

20643142_10155615074970859_3598052123367785506_oCaroline Myss o considera “o capodopera adresata fiecarei femei care este interesata de corpul, mintea si sufletul ei”; pentru mine reprezinta o carte de capatai pe care fiecare femeie ar fi bine sa o aiba pe raftul bibliotecii din living sau pe tableta :).

Iata ca dupa “Femei care alearga cu lupii” a Clarissei Pinkola Estes, randurile scrise de Dr. Christiane Northrup m-au captivat de la prima pagina! Am achizitionat cartea de pe site-ul Bookdepository (recomand), iar cele 2 saptamani de asteptare au meritat pe deplin. Inca o data, multumesc dragei mele profesoare de yoga pentru recomandarea acestui “dictionar” pentru femei!

Christiane afirma, la inceputul cartii, ca a scris-o pentru toate acele femei care cred ca este posibil sa infloreasca indiferent de prezentul fiecareia si circumstantele trecutului.

Cele peste 700 de pagini sunt structurate in trei parti:

  • “De la controlul din exterior catre ghidarea interioara”
  • “Anatomia intelepciunii femeii”
  • “Programul intelepciunii femeilor pentru “inflorire” si vindecare”

Dr. Northrup imbina, armonios, cunostintele medicului ginecolog cu intelepciunea femeii care a ajuns sa isi inteleaga si asculte corpul si povesti ale femeilor care i-au fost paciente.

Pana la urma, intelepciunea feminina nu se rezuma doar la coeficientul IQ; Candace Pert (citata de catre Northrup) spune atat de frumos “daca consideram ADN-ul ca dans al peptidelor, atunci corpul este manifestarea exterioara a mintii”.

Speranta, stima de sine, educatia sunt factori majori in mentinerea starii de sanatate pe termen lung.

Oferiti-va si oferiti in dar aceasta carte si veti gasi multe raspunsuri la intrebari pe care noi femeile ni le adresam atat de des …